Daar zitten we dan, opeens, van het ene op het andere moment in TEMPO-energie. De natuurlijke plek de Dealmaker, de Trader en de Accumulator. Door de pandemie zitten we wereldwijd in Tempo energie, gelegen aan de onderzijde van het talent vierkant. 

Bijzonder vind ik dat juist nu de twee beroepsgroepen die in het hart van Tempo-energie nu aan zet zijn: de gezondheidszorg en de onderwijssector. De IC is een perfect voorbeeld van Tempo: vanuit kalmte duidelijke procedures volgen. 

Voor als je geen workshop gehad hebt van ons: je kunt de verschillende energieën zien als frequenties, die corresponderen met verschillende radiostations. Wanneer we afgestemd zijn op ons natuurlijke station, vervallen we snel in ons natuurlijke ritme en harmonie. We zijn in flow. Maar als we niet afgestemd zijn op ons natuurlijke station, kan dit zeer ongemakkelijk aanvoelen en horen we vaak alleen ruis. 

Zo was het voor mij deze week. Misschien voor jou ook wel? Ik had even nodig om weer af te stemmen op wat ik om me heen voelde. We zouden in Nederland en België net de lente instappen, wat normaal gesproken correspondeert met Dynamo energie; het tegengestelde van Tempo...

Voor de Nederlandstalige Talent Dynamics community heb ik een oefening voor je klaar gezet om je te helpen bij deze transitie. Voel je welkom om lid te worden van de groep: https://www.linkedin.com/groups/8886605/

Leave a Reply